KEUNE Haircosmetics en CLUBKAPPERS slaan de handen ineen

Op 16 juni 2011 hebben KEUNE Haircosmetics en CLUBKAPPERS een strategische overeenkomst ondertekend, waarbij deze twee Nederlandse bedrijven zich aan elkaar hebben verbonden voor een intensieve samenwerking.

De kappersmarkt in Nederland consolideert in rap tempo. Leveranciers en professionele kappersketens gaan steeds vaker nauwe samenwerkingsverbanden aan om gezamenlijk marktaandeel te winnen. De snelgroeiende kappersketen CLUBKAPPERS bestaat pas sinds 2008 en telt inmiddels 30 kapsalons. CLUBKAPPERS is gespecialiseerd in professionele kleuringen tegen een zeer vriendelijke prijs. Een krachtige strategie om de professionele kleurmarkt te vergroten en te concurreren met de thuismarkt voor kleur. CLUBKAPPERS is opgericht door Mark Hogenelst en Ivo Priem. Mark Hogenelst startte op jonge leeftijd als kapper-ondernemer en heeft ook de franchiseketen Marna Hairclub opgezet in 1991. Ivo Priem is afkomstig uit het bedrijfsleven en heeft directiefuncties bekleed bij L’Oréal, Reckitt Benckiser en Rodenstock. De strategische samenwerking met KEUNE stelt CLUBKAPPERS in staat om door te groeien naar minimaal 70 salons in 2014.


Achter: Ralph Erhardt, directeur KEUNE NL (l) en Ivo Priem (r). Voor: Mark Hogenelst (l) en George Keune Sr (r)

KEUNE Haircosmetics is de grootste Nederlandse producent van haarverzorgingsproducten voor de kappersbranche in particuliere handen. Het enige familiebedrijf in de wereld dat al 90 jaar exclusief aan kappers levert. Opgericht in 1922 door Jan Keune, is Keune uitgegroeid tot een multinational, gespecialiseerd in hoogwaardige professionele haarcosmetica voor de kappersbranche. KEUNE is inmiddels actief in 70 landen wereldwijd. Het internationale hoofdkantoor van KEUNE Haircosmetics is gevestigd in Soest. Een ultra modern bedrijfscomplex huisvest naast kantoorruimten en laboratoria, een fabriek van 20.000m2 en een logistiek centrum van 10.000m2. Eigen laboratoria en Research & Development afdelingen zorgen voor innovatieve productconcepten, die wereldwijd op de markt gebracht worden. De directie van KEUNE Haircosmetics wordt gevormd door George Keune Sr, president-directeur/eigenaar en zijn zoon George M. Keune, directeur Export.

In de kappersbranche in Nederland vindt momenteel een sterke consolidatieslag plaats, waarbij een aantal ketens sterk groeien in distributiepunten en marktaandeel. CLUBKAPPERS is een van deze snelgroeiende ketens. De strategische samenwerkingsovereenkomst stelt zowel KEUNE Haircosmetics als CLUBKAPPERS in staat om het marktaandeel in Nederland sterk te vergroten in de komende jaren.

Designed by DVO RECLAME