Fusie BrainWash en Clubkappers

BrainWash en Clubkappers gaan fuseren. Hiermee ontstaat met afstand het grootste kappersbedrijf in Nederland met meer dan 200 salons en ruim 1500 kappers in dienst!

De helft van het fusiebedrijf komt in handen van investeringspartner BL Capital/3RS, het bedrijf van Robert van der Wallen. Deze Vughtse ondernemer is momenteel de eigenaar van BrainWash kappers. De andere 50% van het fusiebedrijf wordt van Mark Hogenelst en Ivo Priem, de eigenaren van Clubkappers. Zij gaan ook leidinggeven aan het nieuwe kappersbedrijf.

De kappers in Nederland hebben het momenteel zwaar. Het aantal kappers groeit weliswaar spectaculair, maar de marges nemen af. Uit onderzoek blijkt dat door de crisis klanten het kappersbezoek uitstellen of minder vaak komen.

BrainWash en Clubkappers floreren wel vanwege de scherpen prijzen: BrainWash hanteert een relatief lage knipprijs en Clubkappers een laag kleurtarief. De formules van beide kappersketens blijven in ieder geval dit jaar en in 2015 nog in de huidige vorm bestaan.

Het nieuwe fusiebedrijf wil het marktaandeel vergroten door acquisitie en door groei van de winst. De komende jaren wordt een autonome groei verwacht van 5 tot 10%.

Designed by DVO RECLAME